torstai 19. kesäkuuta 2008

"Meitäkin saa kehua"

Miehesikin kaipaa välillä kannustusta. Milloin viimeksi kehuit siippaasi?

Vaikka miehet eivät sitä hevillä myönnäkään, myös he tarvitsevat yhtä paljon, jolleivät enemmänkin kannustusta kuin naiset. Näillä miesten itsensä antamilla vinkeillä saat kumppanisi tuntemaan itsensä tärkeäksi.

Kehu

Sano ääneen, jos miehesi näyttää esimerkiksi yhdessä ulos lähtiessänne tavallistakin paremmalta. Muista, että kumppanisi ei myöskään pane pahakseen, jos kehut häntä muille.

Huomioi

Hoivaaminen, sänkyyn tarjoiltu aamiainen ja vaahtokylpy tuntuvat mukavilta myös miehistä.

Pönkitä

Miehet kertovat, että heistä on mukavaa kuulla yhä uudestaan kuinka vahvoja, viisaita, nokkelia, mahtavia ja ennen kaikkea rakastettuja he ovat. Älä siis säästele sanojasi.

Kannusta

Miehet haluavat olla varmoja, että tekevät oikein. Hymy, suukko poskelle ja kiitos, niin kumppanisi auttaa sinua helpommin uudestaan.

Lähde: laajaan kyselytutkimukseen perustuva Mies, rakkaus & seksi - miehen käyttöopas naisille, Ted Spiker ja David Zinczenko (Gummerus)



Ei lainkaan huono ajatus. Varsinkaan tällaisinä aikoina, kun suomalainen mies saa täyslaidallisen joka suunnalta.

Me olemme juntteja jotka eivät osaa pukeutua tai käyttäytyä. Parisuhteessa olemme sitoutumiskammoisia ja kyvyttömiä ottamaan vastuuta. Emme tee kotitöitä tai hoida lapsiamme. Emme osallistu kodin talouteen, vaan ryyppäämme omat rahamme ja illan päätteeksi pieksemme kumppanimme ja lapsemme. Tottakai olemme kaikki myös seksuaalisesti häiriintyneitä ja uhka omille lapsillemme.

Työpaikalla juonimme hyväveli-järjestöissämme, ja estämme naispuolisten työkaverien etenemisen uralla. Ylennämme toinen toisiamme ja korotamme toistemme palkkoja. Aina välillä käymme kouraisemassa naiskollegoja intiimeistä paikoista, nuolaisemme nenästä ja lähettelemme rivoja tekstiviestejä.

Olemme tunnekylmiä, emmekä halua naisesta muuta kuin seksiä. Kuntomme on surkea ja olemme lihottaneet itsemme tietokoneen äärellä. Liikenteessä olemme kerrassaan edesvastuuttomia jne. jne. jne.

Tällaisen 24/7 non-stop tuuban lomassa ei tosiaankaan olisi pahitteeksi saada vastakkaiselta sukupuolelta välillä kehujakin. Se ei edes kuulemma maksa mitään, että kehuu toista. Ja oman kumppanin lisäksi sille ujolle nörtillekin saa joskus sanoa jotain rohkaisevaa. Se on ihan sallittua. Siitä ei rankaista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus, ja tuo on aivan totta! Tottahan tasa-arvoisessa rakkaussuhteessa molemmat kehuvat ja kunnioittavat toisiaan, ja vallitsee yhteisymmärrys tässä asiassa.

(sellaisia suhteita tosin saa hakea aika pitkään, heh)

Tuosta listasta vain unohtui muutama miehelle tärkeä asia; esimerkiksi seksin tarjoaminen (vaahtokylvyn sijasta esim.), tai vaikkapa spontaanit suihinotot yms. Näitä mies varmasti arvostaa enemmän kuin jotain vaahtokylpyä.

(ainakaan itse en käsitä, miksi vaahtokylvyt kiinnostavat edes naisia - lojua nyt vedessä tekemättä mitään.. sohva on parempi paikka laiskottelulle, siitä pääsee helposti heti pois jos tarve tulee)

Silti, harvinaista tekstiä ja hyvä pointti, miehen tarpeet on kuitenkin otettava huomioon sellaisina kuin ne ovat, sensijaan että kopioitaisi naisen tarpeet ja ihmeteltäisiin sen jälkeen kun mies ei tykkääkään vaahtokylvyistä ja harlekiiniromaaneista..

- Vortac