lauantai 7. kesäkuuta 2008

Kaverin avoero

Puhelin eilen puhelimessa ystäväni kanssa. Kaverin naisystävä oli hiljattain muuttanut pois. Minulla en tiennyt tästä, tai siitäkään että heillä ei mennyt hyvin. Se johtuu siitä, että me emme käytännössä olleet juuri missään tekemisissä koko sinä aikana, minkä he olivat yhdessä. Hän ei juuri pitänyt yhteyttä muihinkaan kavereihinsa ja luuulen että se johtui tästä naisesta. Ilmeisesti kaveri oli vähän tossun alla. Muutaman kerran kohtasin heidät kaupungilla, mutta emme koskaan ehtineet jutella, sillä nainen alkoi parin minuutin jälkeen vinkua "mennään jo".

Kaverin avoliittoon liittyy muutama hassu yhteensattuma. He muuttivat yhteen naisen aloittaessa opiskelun ja erosivat juuri kun nainen valmistui koulusta. Naisella ei siis käytännössä ollut tuloja kolmeen vuoteen ja hän asui kaverini kanssa ilmaiseksi. Nainen ei siis maksanut vuokraa kertaakaan. Kaverini myös maksoi ruuat ja kodinhoitoon menevät kulut, sekä käsittääkseni myös naisen opiskelukustannuksia ja opiskelijaelämän rientoja. Kaveri ei tätä tahtonut itse kertoa, mutta pienellä kuulustelulla sen kertoi.

Nyt nainen lähti, ja vei puolet yhdessä hankituista (mutta kokonaan kaverini maksamista) tavaroista mennessään. Kysymys: Olisiko tämä onnistunut toisin päin? Olisiko joku mies voinut maksattaa opiskelunsa naisella, ja valmistuttuaan kävellä ovesta ulos, kun ei enää tarvitse elättäjää? Suostuuko joku nainen siihen maksamaan vuosikausia yksinään vuokraa?

4 kommenttia:

Eufemia kirjoitti...

Suostuu kyllä. Eräs ystäväni elätti vuosia poikaystäväänsä tekemällä töitä opintojen ohessa samalla kun poikaystävä lähinnä ryyppäsi. Sitten poikaystävä jätti. Toinen ystäväni jätti opintonsa kesken ("totta kai mä jatkan myöhemmin") mennäkseen töihin jotta olisi varaa sekä pariskunnan vuokraan ja ruokaan että miehen ryyppäämiseen.

Molemmat naiset ovat alle kolmikymppisiä. Ei lapsia.

Junakohtaus kirjoitti...

Komppaan Eufemiaa. Todellakin joku nainen suostuu. Ei noi sukupuolista tollaset ole kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tottakai onnistuu, jos mies on röyhkeä alfauros. Mutta tollanen on naiselle helpompaa, ja yleisempää.

ATM ei todellakaan pysty löytämään naista elättäjäkseen tuollaisessa tilanteessa, sillä naiset yleensäkin haluavat, että miehellä on heitä itseään korkeampi tulotaso. Yleensä naiset eivät keskivertomiestä siis noinvain elätä.

Ja todellakin sukupuolien välillä on mahdollisuuksissa aina eroja, naisilla on väistämättä aina enemmän mahdollisuuksia kuin miehillä. Alfoilla ja muilla YTM:illä tosin on tavallisia miehiä enemmän mahdollisuuksia, mutta väitän silti, että naisilla on silti enemmän.

Nainen löytää aina missä hyvänsä tilanteessa hyväksikäytettäviä miehiä tosi helposti, monella eri tasolla ja tavalla jopa. Nainen löytää elättäjämiehiä, seksiä ilmaiseksi hänelle tarjoavia miehiä, ystävämiehiä, joiden kanssa tyydyttää älyllis-sosiaaliset tarpeet ja miehiä, jotka laittavat naisen kaapit kokoon, asentavat naisen tietokoneen ja ohjelmistot, ruuvaavat naiselle lamput ja kantavat huonekalut sisään/ulos jne. ilman mitään palkkiota - näitä miehiä keskivertonainen löytää yllin kyllin.

Vastaavia naisia ei keskivertomies löydä kyllä yhtä ainuttakaan kappaletta, ellei jollakin hepulla sitten käy suunnaton tuuri, ja siltikin kyseessä ovat harvinaiset yksittäistapaukset, poikkeukset, jotka vahvistavat säännön, eivätkä mitään säännönmukaisia naisvirtoja, joita riittäisi kenellekään yllin kyllin.

- Vortac

Mortimer kirjoitti...

Todellakin. Unohdin kokonaan renttumiehet. Jännittävät renttumiehet ovat tosiaan kautta aikain saaton onnistuneet löytämään itselleen elättäjän. Mutta jos jätetään rentut pois, niin sitten se on erittäin harvinaista. AT-miehellä on tällaiseen lähes olematon mahdollisuus, kuten Vortac kirjoittikin.

Junakohtaus. Joskin löytyy tapauksia, joissa nainen elättää miestä, niin suuruusluokka on kuitenkin ihan eri kuin toisin päin. Se että mies ottaa naisen luokseen asumaan ilmaiseksi, nähdään hyvin luontevana asiana, joka johtuu tietysti suureksi osaksi perinteisistä sukupuolirooleista. Jos mies asuu naisen siivellä, niin siihen suhtaudutaan automaattisesti ynseästi. Mies on joko laiska tai sitten juoppo, kuten Eufemian esimerkissä. Todennäköisesti naisen ystäväpiiri ja sukulaiset kehottavat häntää heittämään mies pihalle. Jos nainen asuu miehen siivellä, niin se on normaalia, eikä tuskin kukaan ala painostamaan heittämään "lusmuilija ulos".